Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2013. 08:04 >> 08:04

PRVI SUSRET

Nikolić i Jahjaga danas u Briselu

Predsjednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, prvi put se sastaju danas u Briselu. Nakon 15 godina dolazi do susreta najviših zvaničnika dvije zemlje - prethodno su, 1998. godine, razgovarali tadašnji lideri Slobodan Milošević i Ibrahim Rugova.

Sastanak dvoje predsjednika održaće se pod pokroviteljstvom Visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Susret na najvišem nivou održava se "u sklopu normalizacije odnosa Beograda i Prištine", kako je podvukla Ešton u pozivu upućenom Nikoliću i Jahjagi da dođu u Brisel.

Visoka predstavnica EU popodne će se odvojeno sresti sa Nikolićem i Jahjagom, a potom će njih troje razgovarati u njenom kabinetu u zgradi Evropske spoljne službe na briselskom trgu Šuman – izjavila je juče portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančić.

Ešton će, potom, izdati kratko saopštenje i ocjenu sastanka.

Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, razgovarali su već četiri puta u Briselu sa akcentom na rješavanje problema na zajedničkim prelazima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније