Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 05. 2013. 20:43   >>  23:43

BEZ DILEME

Dačić: Prioritet članstvo u EU

Srpski premijer Ivica Dačić kazao je da je politički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji, te da na tom putu očekuje snažnu podršku Vlade i naroda.

On je saopštio da su ispunjeni kriterijumi procesa stabilizacije i stvoreni uslovi za dobijanje datuma za počinjanje pregovora.

''Vlada Srbije, u tom pravcu, ostvaruje značajne rezultate na regionalnom i širem međunarodnom planu, a u cilju intenziviranja evrointegracije Srbije, odnosno otpočinjanja pregovora o članstvu'', rekao je Dačić u bečkom ''Karl Rener'' institutu na predavanju o ''Srbiji na putu ka EU'' kojim je završio zvaničnu posjetu Austriji.

Podsjećajući da je Srbija 1. marta prošle godine dobila status kandidata za članstvo u EU, Dačić je naveo da ''radimo na ispunjavanju svih kriterijuma za sljedeću fazu odnosa – otpočinjanje pregovora sa EU što bi imalo i širu, prihološku dimenziju kod srpskog javnog mnjenja u smislu da zemlja zaista napreduje ka evropskoj integraciji''.

''Podrška EU tom procesu je izuzetno važna, ako se ima u vidu teška ekonomska situacija u Srbiji“, naglasio je Dačić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније