Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 05. 2013. 18:51 >> 18:51

NEĆE DA VLADA

Irinej: Crkva nije država

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao je da crkva ne želi da vlada, jer je to posao države, podsjećajući na istorijsku ulogu crkve i na vrijeme kada se ona nalazila na čelu naroda.

 

 

"Crkva ne želi da vlada, to je posao države, da se stara o miru, o napretku, ali crkva je duša naroda, koja podstiče sve ono čestito i uzvišeno”, rekao je patrijarh povodom poruka pojedinih predstavnika vlasti da crkva ne vodi državu, a da ukoliko pojedinci to žele moraju prethodno da učestvuju na izborima, prenio je B92.

Patrijarh srpski je rekao da Srbi treba da žive kao narod Božji, koji zna šta je vjera, koji zna i osjeća prisustvo Božje u svojoj istoriji i koji je kao takav opstao i koji će, kako se nada patrijarh, opstati i danas. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније