Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 05. 2013. 20:09 >> 09:13

KOSOVSKA POLICIJA

VIDEO: Keljmendi uhapšen, nema izručenja

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je danas dobila obavještenje Biroa UNMIK-a, Interpolove kancelarije za vezu, da je policija Kosova u nedjelju, 5. maja, oko 20 sati u Prištini uhapsila Nasera Keljmendija na osnovu Crvene potjernice Interpola.

 

Keljmendiju je određen pritvor u trajanju od 48 sati, saopšteno je danas iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Ministarstva bezbjednosti BiH.

Takođe, u tom obavještenju je rečeno da je Keljmendi državljanin Kosova i, prema zakonodavstvu Kosova, u odsustvu međunarodnog sporazuma, ne može biti izručen.

Dalje, vlasti Kosova su spremne da preuzmu krivični postupak protiv uhapšene osobe, a Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je o svemu obavijestila Sud BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je ranije danas da je njegovo ministartsvo još sinoć dobilo nezvaničnu informaciju da je Keljmendi uhapšen na Kosovu.

 

"Potvrdu treba da da UNMIK i ja se nadam da ćemo danas imati potvrdu te vijesti", kazao je Radončić za Televiziju Federacije BiH. On je rekao da bi Keljmendi trebalo da bude isporučen BiH, čiji je državni sud prošle godine za njim raspisao potjerinicu poslije pokretanja akcija "Lutka", usmjerene na razbijanje više organizovanih kriminalnih grupa.

Keljmendi je u BiH osmnjičen i za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007.

Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније