Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 05. 2013. 13:38 >> 16:35

OTVOREN

Još je tajna šta krije Titov sef

Još se ne zna šta je tročlana komisija Kabineta predsjednika Srbije našla u trezoru, koji je početkom aprila otvorila, a u kojem je nekadašnje Predsjedništvo SFRJ sačuvalo dragocjenosti Josipa Broza Tita, prenijele su beogradske „Novosti“.

 Prvi osnovni sud koji vodi ostavinski postupak Brozovih nasljednika još nije dobio izvještaj o popisu zatečenih stvari, kao ni punomoćnici potomaka nekadašnjeg predsednika SFRJ.

Advokat Goran Petronijević, koji zastupa Brozovog unuka Jošku, rekao je da punomoćnici nasljednika nijesu učestvovali u popisu stvari iz sefa Predsjedništva SFRJ pošto nijesu ni bili pozvani, a da, kao ni sud, još nisu dobili izvještaj o tome šta se sve nalazilo u njemu.

Nasljednici vjeruju da će otvaranje trezora omogućiti da se utvrdi koje su stvari podobne za nasljeđivanje.

Prema informacijama koje se objavljuju u medijima, u trezoru bi moglo da se nađe "11 vreća" sa posljednjih šest Titovih plata, nakitom i zlatom, kao i njegovim autorskim honorarima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније