Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 05. 2013. 13:16 >> 13:52

MJERE ŠTEDNJE

Portugalija gasi 30.000 radnih mjesta

U televizijskom obraćanju, premijer je kazao kako su takve mjere neophodne kako bi Portugalija izbjegla još jedan plan sa spasavanje.

Permijer Portugalije, Pedro Pasos Koeljo izjavio je da planira povećanje starosne granice za penziju sa 65 na 66 godina i gašenje oko 30 000 radnih mjesta u državnoj administraciji. Na taj način će Portugalija uštedjeti 4, 8 milijardi eura u naredne tri godine.

Portugalija je 2011. dobila 78 milijardi eura kako bi izašla iz ekonomske krize.

Stopa nezaposlenosti u toj zemlji iznosi 17, 5 odsto, a Vlada predviđa da će se povećati na 18,5 odsto naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније