Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 05. 2013. 11:43 >> 11:52

SMATRA KOSOVO DOMOVINOM

Bivši premijer Albanije traži državljanstvo Kosova

Bivši premijer Abanije, Pandeli Majko, juče je tražio od kosovskog premijera Hašima Tačija da mu se omogući da dobije kosovsko državljanstvo.

„Ima mnogo kosovskih Albanaca koji žele državljanstvo Albanije, ali nemojte se iznenaditi da ima i drugih koji sa one (albanske) strane granice, dio sa ove strane (kosovske) granice smatraju svojom domovinom „, kazao je Majko na konferenciji za novinare nakon susreta sa Tačijem.

Tači je odgovorio da je to najmanja stvar koji Kosovo može učiniti za Majka.

„ To je najlakše moguća stvar i ja srcem i dušom kažem da će se to ostvariti u najbližoj budućnosti. Ima proceduralni postupak, ali za mene ovo je okončana stvar“, rekao je on.

  Premijer Kosova je dodao da pozdravlja dolazak prvog potpredsjednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića na Kosovo, kako bi razgovarao sa lokalnim Srbima i uticao da prihvate sporazum iz Brisela.

„To je angažovanje u okviru olakšavanja i ubjeđivanja Srba sa sejvera da je taj sporazum jedino rješenje za njihovu budućnost. Zbog toga mi treba da podržimo sve koji mogu da utiču i ubijede ljude da private sporazum „ rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније