Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 05. 2013. 14:26 >> 20:43
4

SRBIJA NE DA

Nikolić: Kosovo nikad neće biti država

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić kazao je za izraelski list "Džeruzalem post" da Kosovo i Metohija nikada neće biti država, jer to ne može postati bez saglasnosti Srbije, prenijele su beogradske „Novosti“.

 On je rekao da zna da će Srbija biti izložena „užasnom pritisku da prizna Kosovo“.

„EU će reći da ako priznamo Kosovo, naša će djeca imati mnogo bolju budućnost, ali mi to nikada nećemo uraditi. Ne radi se o nacionalizmu, ne radi se o mržnji. Radi se o ljubavi“, rekao je Nikolić, navodeći da je taj pritisak „ekonomske prirode".

Komentarišući nedavno potpisani sporazum Beograda i Prištine, Nikolić je rekao da je Srbija bila suočena sa dilemom.

„Da li da budemo u stalnom sukobu s Albancima ili da riješimo to pitanje. Nijesmo imali mnogo moći u našim rukama. Imali smo dobre argumente i pravdu na našoj strani, ali međunarodni mediji podržavaju Albance vrlo otvoreno. Tokom godina naš narod je bio primoran da napušta Kosovo i da se dozvolilo da se tako nastavi jednog dana bi se možda probudili i shvatili da tamo više nema našeg naroda. Zbog toga smo odlučili da podignemo pregovore na najviši mogući nivo", kazao je Nikolić.

Na pitanje da li priznanjem Kosova, dijela suverene Srbije, kao nezavisne zemlje, zapadne države stvaraju opasan presedan i ohrabruju razne secesionistčke pokrete širom Evrope, Nikolić je odgovorio da je Zapad upozoren na tu mogućnost.

"Mi smo ukazali na više od 100 primjera takvih pokreta u svijetu. Lako je slomiti Srbiju upotrebom sile, ali šta će uraditi ako čitave evropske civilazacije počnu da se raspadaju. Ili ako multikulturalne zemlje počinju da se delije duž etničkih linija", upitao je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније