Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B92

30. 11. 2015. 22:58   >>  22:45 2

NE OSJEĆA SE UGROŽENO

Vučić: Nema državnog udara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da nije bilo državnog udara i da ne postoji ni snage ni volje za tako nešto, ali postoji namjera da se urušava vlada. "Ko je rekao državni udar? Mediji i dio javnosti sve vrijeme polemišu sa jednim novinarom koji je lansirao tvrdnju o državnom udaru", rekao je Vučić u intervjuu RTS-u.

"Novinar Dragan J. Vučićević je prije deset dana iznio neke stvari koje nijesu sasvim istinite, državni udar je kada dolazi do promjene vlasti iznutra. U ovom slučaju, ja ne mislim da je bilo državnog udara, ni snage, ni volje za to. Ovdje postoji permanentna namjera da se urušava Vlada Srbije, ali nije riječ o državnom udaru", rekao je Vučić za RTS. 

"Dan prije toga je objavljena moja potjernica na naslovnoj strani tih novina. Niko nije reagovao. Razumijem da je premijer najnapadanija osoba u državi i da nekome smeta. Ta medijska grupacija sve vrijeme tvrdi da nijesu pomenuli Vučića. A piše Vučić. Zloupotrebljavaju takvog čovjeka (Kornica) da optuže premijera da je kriminalac. Nekome se mnogo žurilo sa takvim napadom", kazao je premijer Srbije. 

"Ovo je najteža moguća optužba za konkretno krivično djelo. Ja tog čovjeka (Kornica) nijesam nikada vidio. Ja sam tražio dodatno da odem na poligraf, protiv koga se vodi jedna strašna kampanja. A što se onda svi lažovi plaše detektora laži", naglasio je Vučić. 

"Neću da dozvolim da Srbija bude reketirana, da bilo ko ucjenjuje, dajte mi „Politiku“ i „Novosti“ kao što su radili za vrijeme vladavine DS-a“, rekao je on. 

"Govorim o marifetlucima vrha DS-a, Bogićevića, Rodića i Bjelopetrovića", rekao je Vučić. 

"Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva sjenka", rekao je Vučić. 

"Ne osjećam se ugroženo. Ima pokušaja da se uruše kapaciteti vlade i to je nešto što je permanentno", istakao je Vučić.

Na pitanje da li i neke zapadne zemlje umiješane u nedavne događaje, premijer Srbije je rekao da ne želi da govori o onome za šta nema dokaze. 

"Ne mogu da govorim o ambasadama. Događale su se čudne stvari, iz jedne zapadnoevropske zemlje kada sam obilazio migrante, trajala je konferencija za novinare, obavještavaju me da se desilo nešto, jedan čovjek je obilazio "kobre", ljude iz stranke i svuda se raspitivao kakvo je i koliko moje obezbjeđenje, iz kojih su jedinica. Na kraju su ga pozvali i ustanovilo se da je riječ o glavnom obavještajcu, odnosno prvom sekretaru jedne zapadne ambasade. Zašto im je to bilo važno - ne znam, ali to je bilo moje lično razočaranje, ipak, neću da kvarim odnose sa tom zemljom. To se dešavalo nakon incidenta u Srebrenici", ispričao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније