Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija ]

29. 11. 2015. 09:23 >> 09:10
7

SUD ODREDIO

Albinu Kurtiju mjesec dana pritvora

Osnovni sud u Prištini odredio je sinoć, na zahtjev Tužilaštva, jednomjesečni pritvor poslaniku opozicionog Pokreta "Samoopredjeljenje", Albinu Kurtiju.

 

Mjera pritvora okrivljenom Kurtiju je izrečena zato što je nad njim započeta istraga pod sumnjom da je izvršio krivična djela: izazivanje opšte opasnosti, korišćenje oružja ili opasnih sredstava i ometanje službenika, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Takođe, postoji sumnja da bi okrivljeni ponovio ista krivična djela, kao i to što je okrivljeni do danas bio u bjekstvu iako je znao da ga traži Državno tužilaštvo i da postoji nalog za njegovo hapšenje i dovođenje pred tužioca.

Na odluku suda postoji pravo žalbe u roku od tri dana, a okrivljeni ostaje u pritvoru.

Do hapšenja Kurtija došlo je nakon završetka mirnog protesta nekoliko desetina hiljada građana, koji je organizovala ujedinjena kosovska opozicija protiv Sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom na Kosovu i demarkacije granice sa Crnom Gorom, na kome se pojavio i poslanik Albin Kurti. 

Prošle sedmice Kosovska policija je uhapsila Doniku Kadaj-Bujupi, šeficu poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova i njoj je određen jednomjesečni pritvor. Osnovni sud u Prištini je nalog za hapšenje izdao i za poslanicima "Samoopredjeljenja", Albulenom Hadžiju i Fatonom Topallijem. Oni do sada nisu uhapšeni.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније