Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 02. 2013. 18:00 >> 18:00

DIJALOG O KOSOVU

Jahjaga: Sa Nikolićem o punoj normalizaciji odnosa

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga je najavila da će na sastanku s Nikolićem biti podržan dosadašnji dijalog između Dačića i Tačija.

 

Glavna tema sastanka predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i  predsjednice Kosova Atifete Jahjaga biće puna normalizacija odnosa Beograda i Prištine,izjavila je kosovska predsjednica.

 

U intervjuu Radiju Slobodna Evropa  Jahjaga je izjavila da se njihov sastanak ne može nazvati dijalogom, već da je to "zvaničan sastanak predsjednika dviju država, koje su nezavisne i u susjedstvu".

Ona je najavila da će na sastanku biti podržan dosadašnji dijalog koji vode premijer Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači, uz posredstvo Evropske unije (EU) i podršku Sjedinjenih Američkih Država.

Jahjaga je doputovala u Brisel, gdje će se sjutra sastati s Nikolićem.

"Cilj sastanka je, poštujući evropske norme i standarde, ali i međunarodne konvencije, pronalazak rješenja za sva pitanja", kazala je kosovska predsjednica i dodala da očekuje potpunu normalizaciju odnosa.

"Obje zemlje mogu pomoći jedna drugoj na putu integracija u EU. Obje zemlje će imati dobiti od ovakvih sastanaka, uključujući cijeli region, jer, na kraju, poštujući realnost i priznanje nezavisnosti Kosova, biće i stabilnosti", ocijenila je Jahjaga.

Na pitanje o eventualnom kompromisu za sjeverni dio Kosova,ponovila je da kosovske institucije imaju jedinstven stav o tom pitanju.

"Vidjeli ste da do sada nije bilo kompromisa koji bi bio na štetu naših interesa i naših građana. Svi dogovori su u skladu s Ustavom i zakonima Republike Kosova", kazala je Jahjaga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније