Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 05. 2013. 13:11   >>  13:11 4

NETRPELJIVOST

Dodik: Srpska trpi što je u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da Srpska trpi ogromnu štetu što se nalazi u sastavu Bosne i Hercegovine. On je upozorio da važne zakone u Federaciji BiH, poslije hapšenja predsjednika Živka Budimira prošle sedmice, nema ko da potpiše, zbog čega trpi Republika Srpska.

 

Dodik je rekao i da je projekat Međunarodnog monetarnog fonda, koji podrazumijeva stabilizaciju javnih finansija u BiH, doveden je u pitanje, jer Federacija BiH ne funkcioniše.

“Srpska trpi ogromnu štetu zbog toga što se nalazi u sastavu BiH”, rekao je Dodik u Gradiški tokom obilježavanja 18 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije koji je sproveden vojno-policijskom akcijom “Bljesak”.

Predsjednik Srpske je poručio i da Kancelarija visokog predstavnika za BiH ne treba da se "petlja" u unutrašnje stvari te zemlje, "jer su oni i zabrljali".

"Ovo je dokaz da BiH ne može da egzistira. OHR i međunarodni faktori su, formiranjem vlasti u FBiH, proizveli najveću krizu u BiH nakon Dejtona", rekao je Dodik.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније