Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 11. 2015. 12:08 >> 12:01
7

SMETA IM "TEČA"

"Muftijini mediji" protiv koncerta Balaševića

Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u tom gradu, prvi put, trebalo da nastupa 23. novembra, piše Blic.

Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vrijeđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.

U tekstu portala "Sandžakpress" piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.

"Jedna od takvih pjesama samoproglašenog `Panonskog mornara` jeste `O tetku`, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svjetova – Bog Uzvišeni", piše Sandžakpress a prenosi Blic.

U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nijesu htjeli da komentarišu takvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u tom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.

"Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli", rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Karte za Balaševićev koncert, po cijeni od 1.000 dinara, biće od sjutra u prodaji a organizatori ne isključuju mogućnost da on održi još jedan.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније