Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

11. 11. 2015. 09:45 >> 09:32

SLOVENIJA-HRVATSKA

Donijeli žicu, kreće gradnja ograde

Kamioni sa žicom za ogradu stigli su u slovenačko selo Veliki Obrez u blizni granice sa Hrvatskom, javio je Rojters.

Prema riječima fotografa britanske novinske agencije, u selu se nalazi veći broj vojnika i policajaca, koji čekaju da uskoro krenu sa podizanjem ograde.

Slovenački mediji javljaju da je u srijedu ujutru trebalo da počne gradnja 1,8 metara visoke ograde na granici sa Hrvatskom, ali da gradnja još nije počela.

Spekulisalo se da se početak gradnje odvija u tajnosti, budući da policija nije htjela da otkrije u kojem se pograničnom mjestu gradi ograda, a na svim djelovima granice nije dozvoljen pristup novinarima. 

Poznato je, naime, da će ograda biti podignuta na djelovima granice gdje je izbjeglicama najlakše da prođu. Slovenački mediji javljaju da se nedaleko od pograničnih mjesta nalazi određeni broj vojnika, međutim, zasad je sve mirno. 

Prema informacijama 24ur, gradnja je započela u Dobovi, na dijelu gdje je novinarima zabranjen pristup. Međutim, slovenačka novinska agencija STA javlja da će u Brežicama i Zavrču gradnja ograde započeti tokom dana. 

Slovenačka vlada još nije saopštila kada će početi da postavlja ogradu, ali je juče slovenački premijer Miro Cerar izjavio da će ta zemlja u narednim danima postaviti "privremene tehničke prepreke" na svojoj granici sa Hrvatskom kako bi bolje upravljala prilivom migranata, ali neće zatvoriti granične prelaze. 

Prema njegovim riječima Slovenija je odlučila da u narednim danima počne sa izgradnjom privremenih tehničkih prepreka na šengenskoj granici sa Hrvatskom. 

Prema njegovim riječima, te prepreke, uključujući ograde ako bude potrebno, imaće za cilj usmjeravanje migranata ka graničnim prelazima, ali granice neće biti zatvorene. 

Više od 170.000 migranata i izbjeglica sa Bliskog istoka, Azije i Afrike ušlo je u Sloveniju od sredine oktobra, kada je Mađarska zatvorila svoju južnu granicu sa Hrvatskom preusmjerivši njihov priliv ka Sloveniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније