Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 11. 2015. 22:54 >> 22:42
1

I PREMA HRVATSKOJ

Slovenija: Ujutro počinje postavljanje ograde

Slovenački premijer Miro Cerar potvrdio je danas ono o čemu se nagađalo već danima - Slovenija će na granicu s Hrvatskom postaviti ogradu. "U sljedećim danima ćemo na šengenskoj granici, dakle i na granici s Hrvatskom, uvesti tehničke mjere zaštite granice i barijere, što uključuje i ogradu koja će usmjeravati izbjeglice prema prelaznim tačkama. O svemu sam razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem, a granica ostaje otvorena", izjavio je Cerar novinarima.

Slovenački premijer je kazao da ne može otkriti više detalja, jer se radi o povjerljivim informacijama i da se radi o "standardnim mjerama". Nije htio da odgovori na pitanje novinara o tome koliko će Slovenija primati izbjeglica iz Hrvatske na dan.

"Na dan ćemo primati toliko imigranata koliko možemo. Može se dogoditi da neki dan broj bude veći. Bitno je da imamo neometan protok. Premijeru Milanoviću sam rekao da uvodimo tehničke barijere za sprječavanje raspršivanja i da ćemo nastaviti da sarađujemo oko prihvata imigranata. Složili smo se da je postavljanje barijera znak da mislimo ozbiljno oko zaštite šengenske granice. Milanović je rekao je da će poštovati moje odluke. Nije bilo spornih tačaka", kazao je Cerar i dodao da će se pri podizanju ograde paziti da se ne "prejudicira granica na spornim tačkama".

Kako je najavljeno u Ljubljani, ograda će biti visoka 1,80 metara. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније