Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 04. 2013. 10:40   >>  11:12

ODBIJEN PRIJEDLOG

Mišković i Đurašković ostaju u pritvoru

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbilo je prijedlog odbrane vlasnika Delta holdinga, Miroslava Miškovića i Nibens korporacije, Mila Đuraškovića da im se ukine pritvor.

Tanjugu je u Tužilaštvu saopšteno da su odbijene sve inicijative u tom pravcu.

Mišković i Đurašković su u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva, pošto je osnov za pritvor "uznemirenje javnosti" prestao da važi 15. aprila, poslije stupanja na snagu novih odredbi Krivičnog zakona.

Miškovićeva odbrana je predložila sudiji za prethodni postupak da mu se ukine pritvor uz polaganje garancija u iznosu koji odredi sud, ili da se zamijeni kućnim pritvorom. Đuraškovićeva odbrana je, takođe, predložila ukidanje pritvora ili zamjenu za kućni pritvor, ali bez garancija.

"Pošto se Tužilaštvo nije složilo ni sa jednim predlogom odbrane sada čekamo odluku sudije za prethodni postupak", rekao je branilac Đuraškovića, Zoran Ateljević.

On je podsjetio da je Miškoviću i Đuraškoviću pritvor produžen do 9. juna kada mora da se podigne optužnica ili da oni budu pušteni iz pritvora.

Ateljević je ukazao da je danom stupanja na snagu nove zakonske odredbe, prestao zakonski razlog za pritvor po tački četiri - uznemirenje javnosti.

"Da bi neko mogao da bude pritvoren po toj tački, mora biti zaprijećena kazna veća od deset godina. U ovom slučaju, taj osnov je otpao po samom zakonu a sud je samo donio deklarativno rješenje o tome", precizirao je advokat.

Marko Mišković, sin vlasnika Delta holdinga pušten je iz Okružnog zatvora u Beogradu 3. aprila i prebačen u svoj stan, gdje mu je postavljena elektronska narukvica.

Odlukom Specijalnog suda Miškoviću je ukinut pritvor i zamijenjen kućnim pritvorom, odnosno mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.
(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније