Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 04. 2013. 14:43 >> 16:18
6

ODGOVOR VUČIĆU

Amfilohije: Ukazujemo na bure baruta

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohije, kaže da se on i SPC nijesu umiješali u državnu politiku Srbije stavovima o sporazumu sa Kosovom, već da su skrenuli pažnju da dokument nije dobro rješenje.

Amfilohije je novinarima u Podgorici kazao da je crkva samo rekla da parafirani sporazum "Kosovo i Metohiju pretvara u bure baruta" i poručio vlastima u Srbiji da "jedna određena vlast u određenom trenutku nema monopol nad istinom i sudbinom jednog naroda".

"Bolje je na vrijeme skrenuti pažnju, a to radi crkva od pamtivjeka...Ne vidim ja tu nekakvo miješanje u politiku. Shvatanje da određena struktura vlasti u jednom trenutku ima monopol na istinu i sudbinu naroda je davno prevaziđeno i pripada totalitarnom režimu, a mi pripadamo vremenu novih horizonata", zaključio je Amfilohije, prenose agencije.

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC ranije je ocijenio da je briselskim sporazumom vlast u Beogradu priznala Kosovo, karakterišući taj dokument kao "ponižavajući".

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče Amfilohiju i crkvi da povodom Kosova "neće voditi politiku Srbije". 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније