Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

30. 08. 2015. 18:25 >> 18:15
4

DODIK OCIJENIO

Podizanje optužnice protiv Orića farsa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je podizanje optužnice protiv Nasera Orića za ratni zločin farsa koja je vidljiva svih ovih godina otkako je formirano, kako je naveo, "slobodno" pravosuđe BiH.

Dodik je rekao da je Orić optužen u trenutku kada, kako je kazao, nestaju dokazi i svjedoci, sa "namjerom da ne bude osuđen i da se provede farsa u kojoj će ispasti da on nije kriv i neće odgovarati za gotovo evidentna zlodjela koja je činio nad Srbima".

"Kada su tako orijentisani prema pravdi, što nijesu pustili da ga procesuira srpsko pravosuđe, a ne neki koji će ga poslije ove istrage osloboditi u nedostatku dokaza i svjedoka, jer su svi pobijeni", rekao je Dodik novinarima u Stičićima kod Banjaluke.

On je dodao da je optužnica protiv Orića sarkastična, jer je podignuta poslije toliko godina, bez obzira na brojne ranije dokaze i svjedoke.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i Sabahudina Muhića za zločine protiv ratnih zarobljenika tokom 1992.

Govoreći o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, predsjednik RS je ponovio da će taj referendum biti raspisan i da on predstavlja dio dugogodišnjih aktivnosti koje se vode da se uredi pravosuđe u BiH.

"Ovo je dio kontinuiteta i referendum treba da odgovori na jasno pitanje, a samo oni koji nijesu sigurni u autentični interes srpskog naroda pitaju danas 'šta poslije?", naveo je Dodik.

On je rekao da će građani RS na referendumu odbiti nametnute zakone visokog predstavnika, među kojima su i zakoni o Sudu i Tužilaštvu BiH, nakon čega će institucije RS imati pravo i mogućnost da na toj volji naroda donesu procese koji će jasno reći svoj stav.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније