Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 04. 2013. 12:12 >> 12:13

SJUTRA U BRISELU

Tači će predstaviti Plan primjene sporazuma

Delegacija Kosova će sjutra boraviti u Briselu kako bi kabinetu visoke predstavnice EU, Ketrin Ešton, predstavila plan primjene sporazuma Prištine i Beograda postignutog prošle nedjelje, saopštio je danas kosovski premijer, Hašim Tači.

„Plan je konkretan, obuhvata zakonske akte, vremenske periode i aktere implementacije. Očekujemo da će se plan implementacije utvrditi do 26. aprila, kao što je predviđeno prvim Sporazumom o normalizacij odnosa Kosova i Srbije kako bi odmah počela njegova primjena“, kazao je Tači.

 

 On je priznao da  primjena  postignutog sporazuma može predstavljati izazov, ali je dodao da je uvjeren da će biti uspješna. 

„Ovaj plan nije uperen  protiv nikoga. On je na usluzi i u interesu svih. Planu implementacije se ne treba plašiti niko, ni građani na sjeveru, bez obzira na dezorijentisane glasove koje šalju nekoliko osoba koje sjever već 14 godina drže kao taoca“, naveo je Tači.

On je podvukao da je u pitanju plan razumijevanja, tolerancije, zajedničkog života i razvoja. Dodao je da će institucije biti posvećene komunikaciji sa građanima na sjeveru a kako bi se omogućilo slobodno kretanje ljudi i robe, uspostavio red i zakon i održavanje slobodnih izbora.

„U tom pravcu nemamo ni jednu dilemu. Odlučni smo da radimo sa svim međunarodnim akterima kako bi što prije počeli sa implementacijom. Naglašavam da će se implementacija odraziti na život svih građana, njihove porodice ali i na izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom“, dodao je Tači.

Nakon potpisa sporazuma i utvrđivanja plana implementacije 26. aprila, očekuje se njegova ratifikacija u Skupštini Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније