Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 02. 2013. 11:16 >> 11:06
2

PRITVOREN KOMŠIJA

Priveden osumnjičeni za ranjavanje dvoje djece u Mitrovici

Besim Hoti, regionalni portparol kosovske policije, izjavio je da je danas nakon ranjavanja dvoje djece u Kosovskoj Mitrovici priveden Srđan Stojanović.

 

Kosovska policija je izvršila pretres stambenog objekta porodice Stojanović, koja živi u prizemlju kuće u kojoj je sinoć došlo do eksplozije.

Tada je pronađena ručna bomba M-75, poput one kojom je napad izvršen.

Policija je privela Srđana Stojanovića, kojem je određen pritvor od 48 sati.

Tokom pretresa pronađena je i automatska puška sa 54 metka.

Podsjetimo, sinoć je bačena ručna bomba na  porodičnu kuću srpske porodice u mješovitom  naselju Bošnjačka mahala. Dječak i djevojčica, stari tri i osam godina, zadobili su povrede glave i vrata.

Nijesu životno ugroženi ali je moguće da će biti premješteni u dječiju kliniku u Beogradu, radi sprječavanja medicinskih komplikacija.

Premijer Srbije Ivica Dačić osudio je napad u Kosovskoj Mitrovici i pozvao međunarodne snage da obezbjede mir.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, tražio je da KFOR i Euleks dođu u Kosovsku Mitrovicu što prije.

„S pravom moramo da pitamo međunarodnu zajednicu kada misli da preuzme odgovornost u skladu sa svojim ovlašćenjima i kada misli da obijezbedi bezbijednost za Srbe", rekao je Vulin agenciji Beta.

Kosovska Vlada je takođe osudila napad.

„Sada je trenutak da svi oni koji mogu imati uticaja, reaguju na pravi način i učine sve što je u njihovoj moći kako bi se ovaj haos zaustavio, nezavisno od toga za koje institucije rade", navedeno je u saopštenju Vlade Kosova.

Ovo je drugi bombaški napad za poslednja 24 časa u Sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније