Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 04. 2013. 08:07 >> 08:29
8

SINOD ISPRAVAN

Amfilohije: Kačavenda grešan

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je odluku Sinoda Srpske pravoslavne crkve SPC da razriješi dužnosti vladiku zvorničko-tuzlanskog Vasilija, okarakterisao je kao pravednu i jedinu ispravnu.

Kačavenda je razriješen dužnosti zbog skandala sa kompromitujućim snimcima u kojima na nedoličan način opšti sa nepoznatim mladićima.

„Vladika Vasilije razriješen je iz zdravstvenih razloga, a za crkvu su zdravstveni razlozi i moralni i duhovni, ne samo bolest“, rekao je Amfilohije za Kurir.

On je poručio vjernicima da će crkva i danas, kao i kroz vjekove, slijediti gospoda Boga, držati se Jevanđelja i Svetog Save.

„Evo, i sada kad sam bio na ustoličenju novog pape u Vatikanu, sve vrijeme je pričao da su svi ljudi grešni, pa i on. Zato i mi u SPC moramo da priznamo da među našima ima grešnih. Ali crkva mora da pruži oprost svima jer Bog prašta i vjernicima i nevjernicima“, rekao je Amfilohije, navodeći da je Kačavenda dosta uradio za svoju eparhiju i vjernike i da se to ne smije zaboraviti.

Na pitanje novinara da otvoreno kaže zašto se SPC ne ogradi od vladike koje su se ogriješile o crkvene kanone, mitropolit je odgovorio da crkva služi njenim vjernicima.

„Crkva služi njenim vjernicima i vjernici treba da joj i dalje vjeruju i da se mole Bogu. A vladike i cio Sinod moraju da budu u službi njenog naroda i njenih vjernika“, zaključio je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније