Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2013. 18:27   >>  24. 04. 2013. 08:28

AKCIJA SPASAVANJA

Hrvatska: Medvjed težak 200kg izvučen iz jame

Dežurna ekipa hrvatske gorske službe spasavanja dobila je u subotu neobičan poziv. Vlasnik jedne lokalne turističke lovačke agencije objasnio je kako je prilikom lova na medvjeda došlo do nesreće, i da je ustrijeljeni medvjed upao u jamu.

 

Od HGSS Stanice Gospić se tražilo da intervenišu na način da dođu i procijene situaciju, te po mogućnosti da se spuste do nesretnog medvjeda.

 Za početak oko jame se nalazio popriličan broj lovaca, vodiča i stranih gostiju. Ustrijeljeni medvjed je vrijedan trofej u lovnom turizmu pa lovci nijesu planirali da se lako okrenu i odu.

„Već u prvom telefonskom razgovoru smo saznali da su „neki“ uspjeli da siđu po kosini nekih 25 m, te da vjerovatno dalje neće moći jer je dalje čista vertikala. Odmah smo uvidjeli potencijalnu opasnost gdje bi vrlo lako neko od nepažljivih učesnoika u ovom događaju mogao otklizati i pasti u rupu te završiti zajedno s medvjedom. Naravno bez razmišljanja smo pristali doći i procijeniti situaciju, ako ništa drugo, barem da djelujemo preventivno i spriječimo eventualno mogući nemili događaj s ljudskim žrtvama“, saopštili su iz HGSS-a.

Akcija spasavanja trajala je sat i po.

„Sama jama je predstavljala pravo spaleološko otkriće. Bila je duboka nešto manje od 100 metara, a nakon jamskog ulaza naglo se širila u zvono. Na žalost, naš nesrećni medvjed je ležao mrtav, a brojne kosti oko njega su govorile kako on nije prvi koji je upao u ovu smrtonosnu zamku“, kazali su iz HGSS-a.

Medvjed koji je bio težak skoro 200 kilograma će nažalost, krasiti lovačku sobu nekog bogatog stranog lovca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније