Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2013. 13:11 >> 13:11

BIVŠI PREDSJEDNIK

Tadić: Sporazum je nedovršen

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić, izjavio u Budvi, na Balkanskoj konferenciji evropskih socijalista, da podržava briselski sporazum, iako je, kako je naveo, u pitanju nedovršen dokument.

Tadić je kazao da rješenje postignuto u dijalogu Beograda i Prištine mora biti dugoročno primjenljivo, jer u suprotnom prijeti nova kriza.

„Raduje me što partije koje trenutno vladaju u Srbiji više ne slijede one političke ideologije prošlosti, a mi u opoziciji, na sreću, ne radimo ono što su oni radili kada smo bili na vlasti. Mi podržavamo vladu u pronalaženju rješenje od kojeg bi profitirao cijelio region“, kazao je Tadić.

Bivši predsjednik Srbije je dodao i da se još nije razgovarano o statusu crkve i njene imovine na Kosovu, kao i da se moraju rješiti i druga imovinska pitanja, i povratak raseljenih, i smatra da je rješenje po uzoru na dvije Njemačke za vrijeme Hladnog rata bilo dobro i da ga je podržavao kada ga je Volfgang Išinger predložio.

„Još uvijek ne mogu da razumijem što tadašnji srpski premijer Vojislav Koštunica to nije želio da prihvati. On je vjerovao da svojim „ne“ može da zamrzne konflikt u nadi da će Srbija u budućnosti biti u boljem položaju da to pitanje riješi“, kazao je Tadić.

Tadić je dodao, da je tada nazivan izdajicom, a da je današnji cilj za Kosovo manje ambiciozan nego što je tada bilo moguće.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније