Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2015. 15:00 >> 14:50

POZITIVNA CETINJE

Osuđuju svaku vrstu ksenofobičnih izjava

Klub odbornika Pozitivne Crne Gore u Prijestonici osudio je svaku vrstu klaustrofobičnih ili čak ksenofobičnih izjava kojima se šalje poruka da sa Cetinja idu svi koji nemaju korijene u tom gradu.

Podsjetimo, zasijedanje Skupštine Prijestonice Cetinje u petak su napustili odbornici Socijaldemokratske partije zbog, kako su saopštili, uvreda odbornika DPS-a Momčilo Martinovića, upućenih predstavnicima drugih političkih partija.

"Dobro je znano, da je Cetinje vjekovima bilo i ostalo luča oslobodilačkih ideja i uvijek je, snagom magnetizma privlačilo, a ne odbijalo slobodoumne ljude", saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Kazali su da su na Cetinju, od vremena Petra I i Vladike Rada, izvanjci, ukorjenjivali svoju duhovnost u najbolje crnogorske tradicije.

"Sada bi neko, očigledno zarad uskostranačkog interesa, želio da se prekine ukorijenjenost Cetinjana u otvorenosti i sa njim dobrim i kvalitetnim kako ljudima tako i idejama", poručili su iz Pozitivne.

U toj partiji smatraju da se mora reagovati pravovremeno na prve znake po društvo štetnih izjava i nedopustivih klaustrofobičnih diskusija, kako bi ta intencija bila spriječena.

"Naime, pojedini "politički subjekti", kako odbornik reče, priželjkuju svima, čiji korjeni ne potiču sa Cetinja da se "kružnim tokom" čim prije, vrate svojim korijenima", navodi se u saopštenju.

Stoga, kako se zaključuje, Klub odbornika Pozitivne Crne Gore najoštrije osuđuje i u potpunosti se ograđuje od neprimjerenih izjava pojedinih odbornika cetinjskog Parlamenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније