Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 04. 2013. 21:17   >>  21:16

RAZMATRALI PLANIRANE AKTIVNOSTI

Četvrta sjednica Kolegijuma za pregovore o pristupanju

Kolegijum za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Milo Đukanović, danas je održao svoju četvrtu redovnu sjednicu.

 


„Članovi Kolegijuma su sumirali ostvarene rezultate i razmotrili tekuće i planirane aktivnosti u pregovaračkom procesu, s posebnim fokusom na tok izrade akcionih planova za 23. i 24 poglavlje“, navodi se u Vladinom saopštenju.

Konstatovano je i da se sve aktivnosti na izradi akcionih planova odvijaju planiranom dinamikom i da su pregovaračke strukture na odgovoran i profesionalan način pristupile izradi ovih dokumenata. 

Kolegijum je posebno ukazao na značaj predstojećih ustavnih promjena i potrebu što skorijeg razmatranja i usvajanja u Skupštini. 

Na sastanku je razmatrana pregovaračka pozicija za otvaranje 20. poglavlja „Preduzetništvo i industrijska politika“ i pozdravljen uspješno okončan posao na privremenom zatvaranju 26. poglavlja – „Obrazovanje i kultura“ . 

Takođe, navodi se da je finalizovana pregovarča struktura koja okuplja 1 300 ljudi podjeljenih u 33 radne grupe. Kompletiran je i uži pregovarački tim koji čine 12 osoba na čelu sa glavnim pregovaračem.

Utvrđeno je da finalizovana pregovaračka struktura broji 33 radne grupe koje okupljaju skoro 1300 ljudi. Takođe je kompletiran uži pregovarački tim koji čine 12 osoba na čelu s glavnim pregovaračem.

Kolegijum je donio odluku o objavljivanju pregovaračkih pozicija za privremeno zatvorena pregovaračka poglavlja „Nauka i istraživanje“ i „Obrazovanje i kultura.“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније