Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 07. 2015. 13:35 >> 14:01
8

KRIVOKAPIĆ NESTERENKU

O NATO-u ćemo u skladu s Ustavom

Izjava ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Andreja Nesterenka o načinu donošenja odluke o članstvu Crne Gore u NATO-u nije na tragu dobre diplomatske prakse i osnovano bi se mogla tumačiti kao miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore, Ranka Krivokapića.

 

Nesterenko je u intervjuu Danu kazao da odluku o članstvu Crne Gore u Sjevernoatlantsi savez treba donijeti uz korišćenje demokratskih procedura, koje predviđaju uzimanje u obzir mišljenje stanovništva, umjesto da to bude učinjeno preko administrativnih i drugih, kao što su parlamentarne odluke.

U reagovanju na izjavu odlazećeg ruskog ambasadora u Podgoroci, iz Krivokapićevog kabineta su poručili da je Crna Gora suverena država koja ima svoj Ustav i zakone, kojima se jedino mogu regulisati pitanja učlanjenja Crne Gore u međunarodnim organizacijama.

"Skupština Crne Gore ustavno je ovlašćena da donese odluku o punopravnom članstvu Crne Gore u NATO alijansu i niko nema pravo da to osporava ako poštuje volju građana Crne Gore i njen Ustav", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je Crna Gora posvećena izgradnji najboljih bilateralnih odnosa sa Ruskom Federacijom, ali je nedopustivo svako sugerisanje sa strane kako Crna Gora treba da donosi odluke koje se tiču pravaca njene državne politike, uključujući i način pristupanja NATO-u.

"Odluku o načinu pristupanja NATO-u, Crna Gora će donijeti na Ustavan i zakonit način vodeći isklučivo brigu o interesima svojih građana", poručili su iz kabneta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније