Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Atlas TV ]

19. 07. 2015. 18:35 >> 18:26
4

LEKIĆ O PROTESTIMA

Legitiman vid borbe, ali još nije pričao s DF-om

Lider DEMOS-a, Miodrag Lekić, rekao je da su protesti legitiman vid političke borbe, ali da o tome nije razgovarao da sa svojim bivšim kolegama, čelnicima Demokratskog fronta (DF), koji su proteste najavili za kraj septembra. Lekić kaže da bi najgori scenario bio da stvari ostanu kakve jesu i da DPS i SDP nastave da vladaju u ovim okolnostima, što bi, kako je rekao, bila manifestacija obostranog kukavičluka, licemjerstva i privatizovanja države jer im je, smatra, samo stalo da ostanu zajedno zarad privilegija.

“Protesti su sami po sebi legitimni i sigurno je da će ova situacija dovesti do narodnog bunta koji će dopprinijeti nekom procesu, a što se tiče konkretno najave DF-a o organizovanju protesta, to bih ostavio organizatorima da pojasne”, kazao je Lekić Atlas televiziji.

Na pitanje koji treba da budu naredni koraci opozicije i je li moguće, i u kojoj mjeri, da se artukiliše podrška koju imaju u biračkom tijelu, Lekić je odgovorio da je to njihova dužnost.

"Treba zadržati minumum jedinstva, jer je situacija dramatična, a pored duboke ekonomske krize i nedostatka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, što negativno utiče na evropske integracije, mi sada imamo i duboku političko-institucionalnu krizu”, smatra on.

Lekić ocjenjuje da, s jedne strane, premijer želi suspendovati kontrolnu ulogu parlamenta, dok sa druge strane postiji dnevni sukob koalicionih partnera.

“Lično mislim da je ova krnja vlada, prije skraćenja svog mandata, dužna da pripremi i dozvoli parlamentu da sprovede do kraja izborne zakone i da se pripremamo za izbore jer je to jedini način da se izađe iz ove katastrofalne situacije”, poručuje on.

Lekić kaže da bi najgori scenario bio da se zadrži status quo i da se nastavi funkcionisanje vlade u ovom okolnostima.

“Ako ostane status quo, to će biti manifestacija jednog obostranog kukavičluka, licemjerstva, privatizovanja države jer im je stalo da ostanu zarad privilegija zajedno”, ističe Lekić.

On poručuje da će u susret izborima DEMOS sarađivati sa svima koji ispune dva uslova a to je – da su izvjesno opozicione i da budu javno odgovorni.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније