Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 07. 2015. 14:31 >> 14:22
5

ĐUKANOVIĆ I NESTERENKO

Odnosi CG i RUS imaju bogatu tradiciju

Predsjednici Vlade i Skupštine Crne Gore, Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, primili su danas u oproštajnu posjetu ruskog ambasadora Andreja Nesterenka. Tom prilikom istaknuti su tradicionalni odnosi dvije zemlje.

 

Tokom razgovora Đukanovića i Nesterenka ocijenjeno je da odnosi između Crne Gore i Rusije imaju dugu i bogatu tradiciju. Dvojica sagovornika su istakli riješenost za zajedničko djelovanje na daljem unapređenju saradnje u brojnim oblastima između dvije države.

"Zahvalivši ambasadoru Nesterenku na saradnji, premijer Đukanović je posebno istakao da Crna Gora konzistentno nastoji da doprinose očuvanju dobrih odnosa sa Rusijom. Sagovornici su realno sagledali i ocijenili uzroke izvjesnog usporavanja u saradnji, dominantno ih vežući za  geopolitički kontekst. Stoga je potenciran značaj brzog prevazilaženja problema, kao i zajednički interes i obostrana spremnost da se pruži doprinos procesu jačanja stabilnosti na Balkanu", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Da Crna Gora i Rusija imaju dugu tradiciju diplomatskih odnosa saglasili su se i Krivokapić i Nesterenko, naznačivši važnost diplomatije i dijaloga za međusobno razumijevanje.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao da parlamenti dvije države imaju dobru komunikaciju na različitim nivoima, "što predstavlja potvrdu kontinuiranog snaženja parlamentarne diplomatije, koja je veoma važna za unaprijeđenje odnosa i međusobno bolje razumijevanje".

"Sagovornici su zaključili da parlamenti imaju sve efikasniju i važnu ulogu u rješavanju otvorenih pitanja, posebno dajući primjer kroz Vienna proces koji vodi predsjednik Krivokapić, kao počasni predsjednik PS OEBS-a, sa ciljem rješavanja ukrajinske krize kroz intenzivnu saradnju parlamentaraca Ukrajine i Ruske Federacije", navodi se u saopštenju iz kabineta Krivokapića.

Na sastanku je, kako se ističe, ocijenjeno da se sve države danas suočavaju sa različitim globalnim bezbjednosnim izazovima, te da je važno da svaka država ovome pristupa konstruktivno i ozbiljno.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније