Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 04. 2013. 09:40 >> 09:39
4

NA ZAHTJEV OPOZICIJE

Šabović: Zakoni se ne donose tako

Zahtjev opozicije da se usvoji novi zakon kojim bi se poništili izbori, predsjednik Zakonodavnog Odbora Džavid Šabović iz SDP-a ne podržava. Šabović predlaže ponavljanje glasanja na nekim većim biračkim mjestima na kojima je bilo, kako kaže, mnogo nepravilnost.

Sa jučerašnjeg protesta, pristalice predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, vlastima su uputile nekoliko zahtjeva. Jedan od njih je da Skupština usvoji novi Zakon koji će posljednje predsjedničke izbore proglasiti nevažećim a onda bi predsjednik Skupštine trebalo da raspiše nove izbore.

 

Predsjednik Zakonodavnog Odbora, Džavid Šabović iz SDP-a kaže za radio Antena M da to nije način jer se zakoni ne donose, kako se izrazio, kad to nekom padne na pamet. Šabović, međutim, istuče da je tokom predsjedničkih izbora bilo mnogo nepravilnosti, više nego na bilo kojim prethodnim.

”Da li je to pravi put? Jer svako sjutra može, kad izgubi izbore, da traži novi zakon kojim se poništavaju rezultati i onda nikad nećemo imati prilike da priznamo rezultate sa bilo kojih izbora. Je li to demokratija? Je li to način? Prihvatam da je bilo nepravilnosti, krađe, čak sam i ubijeđen za neka mjesta. Ovog puta je to toliko bilo izraženo. Žao mi je što državne institucije ćute.”

Postoji drugi način da problem bude riješen, kaže Šabović - ponavljanje izbora na spornim biračkim mjestima.

“Da se na nekim mjestima ponište rezultati, na mjestima koja mogu da utiču na rezultat a ne ovako simbolično na nekim marginalnim mjestima. I da se tako stavrno poštuje volja građana.”

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније