Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2013. 15:54 >> 15:55
9

REAKCIJA

DPS: Lekić potvrdio Vujanovićevu pobjedu

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić napravio je demokratski iskorak time što je kazao da nije važno što neće ući u kancelariju predsjednika države, čime je potvrdio pobjedu FIlipa Vujanovića, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.

Lekić je, na protestnom skupu koji je danas održan u Podgorici, kazao da je nebitno da li će ući u kancelariju predsjednika države, i da je „bitnije od toga da se izborimo za Crnu Goru kakva je nekad bila - država časnih, poštenih i slobodnih ljudi”.

Iz DPS-a su saopštili da su zadovoljni što današnji protest, u organizaciji opozicionih partija, nije imao epilog kao njihova ranija okupljanja.

To je, kako su naveli, prije svega zasluga okupljenih građana i njihove svijesti o neophodnosti ostvarivanja političkih ciljeva kroz demokratske procedure i institucije sistema.

Iz te stranke su poručili da odbacuju „sa indignacijom sve ružne kvalifikacije i optužbe na račun čelnih ljudi DPS-a, koje mogu samo da služe na čast onima koji su ih izgovorili“.

„Na današnjem skupu, Lekić je napravio demokratski iskorak time što je kazao da nije važno što on neće ući u kancelariju predsjednika države, čime je potvrdio pobjedu Vujanovića“, smatraju u DPS-u.

Prema njihovim riječima, ništa manje značajno je i to što je Srđan Milić konačno priznao da je Lekić osvojio 154 hiljade glasova.

„Što je za gotovo osam hiljada manje od podrške koju je osvojio Vujanović, i što je ranije nedvosmisleno saopštila Državna izborna komisija“, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su poručili da su, kao i do sada, spremni da sa svim akterima na političkoj sceni, kroz institucije sistema, razgovaraju o svim predlozima koji se kreću u pravcu unaprjeđenja demokratije i dostizanja viših političkih standarda.

„Ali, isključivo uz striktno poštovanje Ustava, zakona, odluka nadležnih državnih organa i većinske volje građana Crne Gore i njihovih demokratskih odluka“, poručili su iz te stranke.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније