Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2015. 09:08 >> 09:26
1

ULJAREVIĆ OCIJENILA

Prekompozicija, ali ne i promjena vlasti

Politička analitičarka Daliborka Uljarević ocijenila je da se, u odnosu na trenutnu deklarisanost DPS-a i SDP-a da će izaći samostalno na izbore, pa i nekih opozicionih struktura, može uočiti stvaranje pretpostavki za eventualnu prekompoziciju političke scene.

 

Ona je ocijenila da se prepoznaje mogućnost prekompozicije, ali ne i promjene vlasti na crnogorskoj političkoj sceni.

"Stvara se atmosfera 'nedodirljivosti' DPS-a, što nije dobro za demokratske procese u Crnoj Gori, a nivo promjena se veže za eventualnu promjenu koalicionog partnera DPS-a u vlasti", kazala je Uljarević za Portal Analitiku.

Ona smatra i da je DPS očigledno spreman da razgovara o formiranju vlasti sa novim partnerima. Uljarevi'navodi da aktuelna koalicija na vlasti DPS-SDP ima ozbiljnih problema u funkcionisanju, koje je nedavni Kongres SDP-a samo još više naglasio, ocjenjujući da postoji, ali da nije od presudne važnosti veza između izvjesnosti dobijanja pozivnice za NATO i mogućnosti opstanka vladajuće koalicije.

Prema njenim riječima, odlazak Miodraga Lekića iz Demokratskog fronta sugeriše da taj politički savez neće lako doći do novog lidera.

Prema njenim riječima, unutar DF-a i dalje postoje raznorodne političke grupe, dodajući da je neophodan zajednički lider koji bi DF doveo do potrebnog jedinstva

Komentarišući mogućnost da SNP "konkuriše" za mjesto u koaliciji s DPS-om, ona navodi da je ulazak stranke Srđana Milića u koaliciju sa DPS-om politički komplikovan poduhvat iz mnogo razloga.

"Ali par njih iz ugla SNP-a posebno je važno. Prvo, SNP nema jedinstvo tako pretpostavljenog cilja. Drugo, jednu tako krupnu odluku, kao mogućnost, morao bi prvo da kroz predstojeću izbornu kampanju iskomunicira sa svojim biračima. Tek nakon toga bi SNP kao partija mogao imati stvarni legitimitet za eventulni koalicioni aranžman sa DPS-om", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније