Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2015. 08:04 >> 08:17
16

PRINCIPIJELAN

Čanak: Bio sam za nezavisnu CG od '91.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se njegova stranka od 1991. godine zalagala za nezavisnu Crnu Goru.

"Od 1991. godine smo se zalagali za nezavisnu, suverenu i nadasve demokratsku Crnu Goru. Mnogi ljudi koji danas vode Crnu Goru tada nijesu bili na tim stanovištima, pa su na kraju upravo oni izvojevali nezavisnost i razvoj Crne Gore. Da li sam trebao da, kada su počeli da o budućnosti Crne Gore misle isto kao i mi, da budem zlopamtilo, ili da to pozdravim? Isto važi i za Srbiju", kazao je Čanak u intervjuu Pobjedi.

On ocjenjuje da su odnosi između Crne Gore i Srbije dobri.

"Lično mislim da nema nerazjašnjenih pitanja. Posjeta predsjednika Vlade Mila Đukanovića Beogradu prvi put poslije desetak godina je obilježila jednu fazu uspona tih odnosa i mislim da se iz Srbije trenutno ne mogu čuti neki glasovi koji bi dovodili u pitanje niti stabilnost Crne Gore, niti njenu nezavisnost", kazao je Čanak.

Čanak kaže da se Srbija danas suočava sa izbjeglicama koje dolaze preko istoka zemlje, sa Bosnom, kriminalom, korupcijom, odlivom mozgova unutar zemlje, sa 40 odsto manjim zaradama nego u Crnoj Gori.

On dodaje da je to kombinovano sa sve zaoštrenijim odnosima između Ruske Federacije i Zapada.

"Sa jedne strane 80 odsto spoljne trgovine Srbije se obavlja sa zemljama Evropske unije i regiona, a u isto vrijeme je Vladimir Putin jedan od dva najpopularnija čovjeka u Srbiji, po istraživanjima javnog mnjenja", ističe Čanak.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније