Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 04. 2013. 17:09   >>  17:09 4

MEDOJEVIĆEVA IZJAVA

Lajčak: Stvar političke kulture

Potpredsjednik Vlade Slovačke i ministar vanjskih poslova te zemlje, Miroslav Lajčak, odgovarajući na novinarsko pitanje o ocjenama koje je o njemu nedavno izn io funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević, kazao je da misli „da je ovo posljedica različite političke kulture“.

„Na osnovu mog dužeg boravka na Balkanu i mog političkog djelovanja na Balkanu, shvatio sam da određeni političari imaju tendenciju da daju vrlo bombastične izjave na koje već sjutradan zaborave i nakon toga se još i ponašaju tako kao da nikad tako nešto nisu ni izjavili“, konstatovao je Lajčak, uz ocjenu da „u Slovačkoj, u srednjoj Evropi, političari mislim da više razmišljaju o tome šta će reći, tako da je to što je izjavio gospodin Medojević, svakako, privuklo pažnju slovačkih medija. Pošto mene lično nikad dosad niko nije optužio za bilo kakvu korupciju ni direktno ni indirektno, ne čudim su što su naši mediji odmah reagovali“.

Lajčak kaže kako Medojević može da bude apsolutno zadovoljan zato što ga, vjerovatno, strani mediji nikada nije su do te mjere citirali kao što se dešava za posljednja dva dana u Slovačkoj.

„I ako mogu sebi da dozvolim preporuku za naše medije je da ostanu van unutrašnjih političkih borbi koje se vode u Crnoj Gori i da treba da ostanemo pri temama koje se tiču nas“, zaključio je Lajčak tokom zajedničke press konferencije sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Crnogorski premijer Đukanović je bio decidniji u izjavi.

„Mogu da preciziram, zaista riječ je o balkanskom političkom primitivizmu i o logici koju prenose ljudi poput gospodina Medojevića da, nakon što su se sami upleli u kriminalne radnje, smatraju dopustivim, pa čak i poželjnim, da svakog drugog pokušaju uplesti u priču o korupciji i kriminalu“.

Đukanović smatra da je u slučaju ministra Lajčaka, kao i drugih predstavnika slovačke diplomatije, „njihova potreba pojačana, imajući u vidu da oni Slovačku i njene visoke predstavnike smatraju odgovornim za crnogorsku nezavisnost, koja je obezbijeđena demokratskim referendumom 2006. godine“. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније