Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 06. 2015. 08:38 >> 08:30
2

JELUŠIĆ SMATRA

Stalno pominjanje protesta-neozbiljno

Protesti u određenom momentu nijesu isključeni, ali je, kako je ocijenila potpredsjednica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić, važno da opozicija prije toga nađe najefikasniji model za saradnju.

 

Ona je kazala da vjeruje u značaj građanske neposlušnosti i u obavezu svakog građanina da ukazuje na probleme koje uočava u društvu.

„Protesti u određenom momentu nijesu isključeni, ali je važno da prije toga opozicija nađe najefikasniji model za saradnju, utvrdi zajedničke strateške prioritete i iskoristi vrijeme da ojača svoju infrastrukturu“, rekla je Jelušić Danu.

Ona je kazala da se boji da se u dijelu crnogorske javnosti protesti prikazuju kao svojevrsni čarobni štapić kojim će se, kako je ocijenila, preko noći ukinuti teški sistemski politički problemi zajednice, obogaljeni vrijednosni sistem i slabe institucije.

Jelušić smatra da to što neke opozicione partije stalno pominju proteste počinje da prerasta u neozibljan politički marketing kojim se, kako je dodala, zloupotrebljava nezadovoljstvo građana i suštinski se kompromituju protesti kao krajnji vid političke borbe.

„Takođe se nepravedno etiketiraju ostale opozicione partije koje su za sada suzdržane i koje traže dijalog i strategiju, čime se sužava prostor za saradnju opozicije“, zaključila je Jelušić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније