Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 06. 2015. 12:47 >> 12:39
7

MEDOJEVIĆ PORUČIO

CG nema riješeno međuetničko pitanje

Crna Gora je, možda, jedina zemlja u svijetu gdje se stanovništvo masovno iseljava, a birački spisak raste, kazao je, na tribini koju je Demokratski front organizovao u Rožajama, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Zato želimo da mirnim, građanskim protestima izvršimo pritisak, da se formira prelazna Vlada na principu koministarstava , što znači da bismo kontrolisali jedni druge, iščistili biračke spiskove i onemogućili mehanizme manipulacije, i tako stvorili uslove za prve fer i demokratske izbore u Crnoj Gori“,  istakao je Medojević.

On je naglasio da Crna Gora nema riješeno međuetničko pitanje, te da je potreban novi društveni dogovor  koji će riještiti trenutnu etničku konfuziju:

„Zato vas pozivamo da smognete snage i da budete dio promjena koje će uslijediti na jesen“, poručio je on sa tribine u Rožajama.

Susret sa građanima otvorio je Hajran Murić iz Radničke partije, pozvavši okupljene da minutom ćutanja odaju poštu onim radnicima koji nisu dočekali bolje dane u Rožajama, saopšteno je iz DF-a. Osvrnuvši se na aktuelnu situaciju vezanu za iseljavanje Murić je rekao: „Neću da se selim i pored pritisaka jer neću da dozvolim da me išćeraju odavde“.

Potpredsjenik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Koča Pavlović rekao je da se iseljavanje sa sjevera mora nazvati pravim imenom, a to je egzodus.

„Ja sam u Parlamentu pokrenuo inicijativu za kontrolna saslušanja povodom ove situacije, da utvrdimo koje su to hitne mjere koje se moraju preduzeti da bi se egzodus zaustavio, međutim samo jedan poslanik od 5 opozicionih koliko je bilo dovoljno da se podrži inicijativa je odbio da potpiše i podrži inicijativu – Darko Pajović. Zato ga pozivam da javno kaže i objasni Rožajcima zašto ne želi da se o ovome raspravlje na nadležnom odboru“, kazao je Pavlović.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić rekao je da je prošlo vrijeme podjela i da za njega postoji samo jedna nacija- radnička.

„Mi imamo samo jednu državu, to je Crna Gora. Vrijeme je da je oslobodimo i da napokon počnemo da živimo kao ljudi“,  rekao je on.

„ Da bismo vratili dostojanstvo radnicima , mi prvo moramo da usvojimo zakone o porijeklu imovine , oduzmemo opljačkano od  naroda i izvršimo reindustrijalizaciju zemlje. Mi moramo da podignemo Gornji Ibar na noge“, zaključio je Vučinić.

Nakon tribine, predsjednik PzP-a Nebojša Medojević uručio je 30 članskih karata novim članovima PZP-a iz Rožaja.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније