Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2015. 19:52 >> 19:45
1

SASTANAK S LUKŠIĆEM

Dela Vedova: CG važna za region

Italija u potpunosti podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju i NATO. To je poručio senator i državni sekretar za spoljne poslove i međunarodne odnose Ministarstva vanjskih poslova Italije Benedeto Dela Vedova ,tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i šefom diplomatije Igorom Lukšićem.

Dela Vedova je istakao da Crna Gora igra veoma važnu ulogu u procesu izgradnje i jačanja stabilnosti i napretka cijelog regiona.

"Kazao je, takođe, da zemlje članice EU prepoznaju važnost daljeg investiranja u prosperitet i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana i u tom pravcu istakao punu posvećenost Italije u promociji evropske budućnosti Crne Gore i regiona", saopšteno je iz MVPEI.

Lukšić je zahvalio na jasnoj i snažnoj podršci Italije. Ukazao je na značaj reformi koje Crna Gora sprovodi u okviru pregovaračkog procesa sa EU kao i njihovu podudarnost sa reformama u ključnim oblastima na putu prema članstvu u NATO.

"Vlada Crne Gore će nastaviti sa sprovođenjem reformi u okviru integracionih procesa uz posvećenost daljoj afirmaciji regionalne saradnje i postizanju kontinuirang i ravnomjernog napretka u svim oblastima“, zaključio je Lukšić.

Sagovornici su ocijenili da je bilateralna saradnja veoma dobra te istakli značaj daljeg unaprjeđenja međusobnih odnosa i transportne povezanosti Crne Gore i Italije.

"Na toj liniji je ukazano na važnost jačanja ekonomskih veza, kao i na potencijal za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima, naročito ribarstvu, energetici i zaštiti životne sredine", saopšteno je iz MVPEI.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније