Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2013. 13:58 >> 14:00
3

OTVORENO PISMO

Hajduković Lekiću: Pamet u glavu

Predsjednički kandidat na izborima 2003. godine Dragan Hajuduković u otvorenom pismu poziva Miodraga Lekića da mirno i dostojanstveno sačeka sljedeće parlamentarne izbore 2016. godine, a ne da istjeruje “uličnu pravdu”.

Hajduković navodi da ga je na prekid dugogodišnje šutnje u vezi političkih prilika u Crnoj Gori primorala velika opasnost od uličnih nereda i potencijalno krvavih sukoba, koja se nadvila nad Crnom Gorom.

“Pamet u glavu, gospodine Lekiću, za Crnu Goru i njene građane, ali i za Vašu političku budućnost je mnogo bolje mirno i dostojanstveno sačekati sledeće parlamentarne izbore 2016 godine, nego istjerivati uličnu pravdu”, poručuje Hajduković.

On navodi tri moguće pretpostavke za motive koji su podstakli Lekića da prihvati ideju o uličnim protestima.

„Prva je, kako kaže, da Lekić iskreno vjeruje da je pobjednik izbora, da je pokraden i da za to ima dokaze, koje bi uvažile institucije država kao što su Njemačka ili Amerika. Druga je da iskreno vjeruje da je pokraden, ali da zna da nema dokaze koji su dovoljni da u njegovu korist presude njemačke ili američke institucije. I treća - da zna da je izgubio, ali da neće to da prizna“, naveo je Hajduković.

On navodi da ne želim da vjerujem u drugu i treću mogućnost.

„To značilo da snage koje Vas guraju ispred sebe, svjesno žele  haos u Crnoj Gori, a da Vi kao čovjek nemate snage da kontrolišete Vašu sujetu i narcisoidnost. Ne želim da vjerujem, ali me ne bi iznenadilo i da je tako”, naveo je Hajuduković u pismu Lekiću.

On kaže da je Crnoj Gori je itekako potrebna sposobna opozicija koja ima znanje i viziju

„Ali i opozicija koja je prije svega ljubav prema Crnoj Gori. Takva opozicija zasad ne postoji, ali nadajmo se da će se oformiti do sledećih izbora”, poručio je Hajduković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније