Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 04. 2013. 18:22   >>  18:22

UPRAVNA INSPEKCIJA

MUP: Nepravilnosti nijesu uticale na postupak

„Povodom dezinformacija pojedinih medija i dijela javnosti o predstavkama za pokretanje kontrole vođenja biračkih spiskova, koje je podnio predsjednički kandidat Miodrag Lekić, Upravna inspekcija tvrdi da je, postupajući po predstavkama za pokretanje inspekcijske kontrole vođenja biračkih spiskova, koje je podnio predsjednički kandidat Miodrag Lekić, sve dospjele zahtjeve razvrstala po opštinama u kojima se vode birački spiskovi", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjh poslova.

Upravna inspekcija, kako se navodi, poziva podnosioca inicijative da, kod nadležnih organa u jedinicama lokalne samuprave u kojima je završena kontrola, izvrši uvid u birački spisak i službenu dokumentaciju na osnovu koje su rađene promjene, kao i u dokumentaciju sa kojom raspolaže Upravna inspekcija, kako bi se uvjerio u zakonitost postupka nadzora i utvrđeno činjenično stanje.

„U periodu od 4. do 12. aprila, urađena je neposredna kontrola u Podgorici, Nikšiću i Beranama i o tome su sačinjeni zapisnici. U Nikšiću je ukupno kontrolisano 573 zahtjeva. Nije bilo utvrđenih nepravilnosti, a podnosiocu predstavke su dostavljene kopije svih zapisnika“, navli su iz Upravne inspekcije.

U Podgorici, prema njihovim riječima, do 12. aprila je završeno 900 zahtjeva, po kojima su sačinjeni zapisnici o izvršenoj kontroli, a njihove kopije dostavljene su subjektu nadzora i podnosiocu predstavke. Utvrđene su nepravilnosti u pogledu primjene elektronske evidencije. Na to je ukazano  subjektu nadzora i naloženo uspostavljanje evidencija u skladu sa propisima.

Iz Upravne inspekcije naglašavaju da utvrđene nepravilnosti nijesu od uticaja na pravilnost postupka koji je prethodio donošenju rješenja na osnovu kojih su vršene promjene u biračkom spisku.

 U Glavnom gradu Podgorici, u  toku je kontrola za još oko 300 zahtjeva.

„U opštini Berane obavljena je inspekcijska kontrola za 595 zahtjeva, o čemu će se u toku naredne nedjelje sačiniti zapisnici i dostaviti podnosiocu zahtjeva. U toj Opštini utvrđena je jedna nepravilnost koja se odnosi na upis jednog umrlog lica u birački spisak, koja je otklonjena 12.april“, navodi se u saopštenju.

U namjeri da se inspekcijskim nadzorom obuhvate sve jedinice lokalne samouprave i  da se postupi po svim zahtjevima, kažu,  svih šest upravnih inspektora, organizovana su u dva radna tima.

„Pripremljen je Plan za kontrole kojim je, za narednu nedjelju, predviđeno okončanje inspekcijskog nadzora u Podgorici i početak inspekcijske kontrole u Baru i Bijelom Polju. O rezultatima kontrola u tim opštinama podnosilac zahtjeva i javnost biće blagovremeno obaviješteni“, dodali su iz Upravne inspekcije.          

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније