Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 04. 2013. 19:33 >> 20:11
22

AKO DIK POTVRDI

Lekić: Neću priznati rezultate

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić, neće priznati rezultat izbora ako Državna izborna komisija potvrdi preliminarni, prema kojem je 7. aprila pobijedio Filip Vujanović a, kako je naveo, ne isključuje proteste kao oblik političke borbe.

On je Televiziji Vijesti rekao da treba sačekati ishod institucionalne borbe za dokazivanje istine.

»Tu takozvanu pobjedu priznati neću. Na osnovu jasnih poidataka radi se o primjeru potvrđivanja koncepta i strategije koju je utvrdila afera Snimak. Nemam pravo da odustajem i da prihvatam nešto što je izraz političke korupcije, a puno je primjera koji to potvrđuju«, kazao je Lekić.

Ističući da sada predstavlja većinsku Crnu Goru, Lekić je pozvao državne institucije na odgovornost i da ispitaju svu dokumentaciju o izbornim neregularnostima.

»Ako im to prođe, razmislićemio i o drugim oblicima borbe. Moguće je napuštanje parlamenta i zašto da ne demokratski protesti, s ciljem odbrane Ustava i zakona«, naveo je Lekić.

On je kazao da razumije nestrpljenje onih koji su ga podržali ali je rekao da još nema datuma održavanja protesta i da će to biti definisano u konsultaciji sa širokom društvenom zajednicom.

Lekić je naveo i da je razgovarao i sa liderima Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore, kako bi se na najbolji način dokazala istina.

»Konsultujem širok spektar društvenih struktura i ovdje se radi o otporu manipulacijama i političkoj korupciji. Pratimo i stav Evropske unije u svemu ovome. Očekujemo ozbiljnu analizu na bazi podataka", rekao je on.

Izborni štab Lekića danas bi trebao da podnese žalbe DIK-u, nakon što su opštinske odbile skoro sve njihove primjedbe.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније