Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 02. 2013. 15:17 >> 15:44
8

KRIVOKAPIĆ U ZAGREBU

VIDEO: Hrvatska neće kočiti CG zbog Prevlake

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je kazao da otvoreno pitanje Prevlake neće uticati na odnos Hrvatske, kao članice Evropske unije, prema Crnoj Gori.

 

 

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je u Zagrebu razgovarao sa Josipovićem. Predsjednik Josipović je rekao da Hrvatska neće uslovljavati Crnu Goru na evropskom putu, kao što je to bio slučaj u odnosima Slovenija - Hrvatska.

Krivokapić je rekao da su dvije strane pokazale razumijevanje i da, u konačnom pitanje Prevlake, može da riješi međunarodna arbitraža.

Krivokapić je prethodno razgovarao i sa predsjednikom Sabora Josipom Lekom. Krivokapić i Leko konstatovali su da su odnosi dvije države sve bolji i najavili unaprjeđenje saradnje na nivou parlamenata.

,,Hrvatska je vrlo raspoložena da pomogne Crnoj Gori u evropskim integracijama,’’kazao je Leko.

Krivokapić je čestitao Hrvatskoj na tome što će ta zemlja 1.jula postati članica Evropske unije i kazao da je to inspiracija za Crnu Goru i region.

Predsjednik crnogorske Skupštine je razgovarao i sa premijerom Zoranom Milanovićem.

Krivokapić će u Zagrebu razgovarati  sa Danielom Mondekarom, predsjednikom i članovima Odbora za evropske integracije Hrvatskog sabora, a u popodnevnim satima sa predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj.

 

 

 

Ivana Šebek, TVCG

Opširnije u Dnevniku od 19:30.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније