Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 04. 2013. 19:03 >> 19:03
3

SLIJEDE CENTRALU

B.Polje: Lokalna Skupština bez opozicije

U radu lokalne Skupštine u Bijelom Polju, danas nijesu učestovali odbornici: SNP, Nove srpske demokratije, Bošnjaćko demokratske partije, Demokratske zajednice muslimana bošnjaka, Pokreta za promjene, Demokratske srpske stranke i Narodne stranke.

Oni, kako su najavili, neće učestovati u radu Skupštine do proglašenja konačnih rezultata predsjedničkih izbora. Kao  jedan od razloga neučestovanja u radu lokalne skupštine su naveli i bojne nepravilnosti tokom izbornog dana, koje su konstatovali u Demokratskom frontu.

Odbornici DPS i SDP-a, koji čine većinu u Skupštini, usvojili su Izvještaj o radu Skupštine, predsjednika i glavnog admininistratora Opštine u 2012. i ostvarivanju funkcija lokalne uprave za prošlu godinu.

Skupština je usvojila i Izvještaje Javnih preduzeća i  ustanova. Jedna od tema bila je i problem nezaposlenosti koja je u ovoj Opštini jedna od najvećih u Crnoj Gori.

Predsjednik Opštine, Aleksandar Žurić, je kazao da će se lično založiti kod svih državnih institucija da se stvore uslovi za nova zapošljavanja, tim prije, jer je većina infrastrukturnih rješenja u Opštini završena ili su obezbijeđena sredstva za okončanje preostalih nekoliko projekata.

Taj pristup se nameće sam po sebi jer dobru infrastrukturu treba da prate i kvalitetni privredni projekti, kazao je Žurić, napominjući da odgovornost za obezbjeđivanje egzistencije leži i u svakom pojednicu, obzirom da su otverene mogućnosti  za samozapošljavanje kao i obezbjeđivanju penzijskog i socijalnog osiguranja za poljoprivrednike koje je u proteklom periodu  iskoristio mali broj domaćina, ocijenio je predsjednik Žurić.

Vukoman Kljajević, Radio Cren Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније