Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 04. 2013. 15:37   >>  12. 04. 2013. 13:33 1

DEMANTI

DPS: Izbori na Cetinju regularni

Predsjednički izbori na Cetinju prošli su u skladu sa zakonom, rekao je predsjednik cetinjskog odbora Demokratske partije socijalista, Jovan Martinović i negirao tvrdnje Demokratskog fronta da članovi biračkih odbora nijesu potpisali zapisnike na 22 biračka mjesta.

„Svih 39 zapisnika na Cetinju su potpisani. Članove biračkih odbora čine predstavnici vladajuće i onih partija koje su podržale kandidata Miodraga Lekića i onih koji su bili uzdržani“, rekao je Martinović novinarima u Skupštini.

On je, tvrdnje DF-a, ocijenio kao manipulaciju i dodao da potpisani zapisnici svjedoče o tome da su izbori na Cetinju bili regularni.

„Nakon izbornog dana nije bilo prigovora koji su zapisnički konstatovani, tako da iz Lekićevog izbornog štaba nijesu dostavili nijedan prigovor na nijedan zapisnik“, kazao je Martinović.

Dodao je da je DPS spreman na to da se, u skladu sa zakonom, sve provjeri i podnesu prigovori.

Prema riječima Martinovića, na Cetinju je do sinoć do dvadeset sati dostavljeno pet prigovora koji su, kako je naveo, minimalne tehničke i ne mogu uticati na regularnost izbornog procesa u Prijestonici.

„Zahtjev Danilovića da se u ukupan broj glasova ne uračunavaju ona biračka mjesta gdje je kandidat DPS-a Filip Vujanović pobijedio, je klasično kršenje Ustava i pokušaj da se nadoknadi razlika na osnovu koje je Vujanović pobijedio“, rekao je Martinović.

On je dodao da je takvo ponašanje DF-a neozbiljno.

„To je pokušaj da se ne prizna evidentan poraz Lekića“, naveo je Martinović.

 

(Mina)



Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније