Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2013. 17:23 >> 17:27
13

PORUČIO VUJANOVIĆU

Lekić: Lažno predstavljanje kažnjivo

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić saopštio je da njegov protivkandidat Filip Vujanović, koji je prema privremenim rezultatima Državne izborne komisije, pobijedio na izborima, nastavlja sa slanjem nepristojnih ponuda javnosti i njemu lično.

 

 

Lekić je ocijenio da Vujanovićevo očekivanje da prizna poraz na izborima, zvuči groteksno.

„Iako sam i u izbornoj noći gospodina Vujanovića pozvao na uzdržanost i odgovornost, on je i dalje nedopustivo razmetljiv. Još jednom ga upozoravam da je zakonski kažnjivo lažno se predstavljati“, saopštio je Lekić u pisanoj izjavi.

Dodao je da nema šta da prizna, izuzev da se zahvali građanima na ukazanom povjerenju na izborima i pozove ih na strpljenje.  Takođe, Lekić kaže da poštuje proceduru sve dok ona ima smisla i dok institucije rade u skladu sa zakonom i Ustavom.

„Mogao bih da ga pozovem na podnošenje ostavke, ali on više nema ni jednu bitnu javnu funkciju sa koje bi mogao da ode. Odavno je, čak i prije nego što je ozvaničio svoju namjeru da se ponovo kandiduje izgubio podršku većine u Skupštini. Ostala je samo stranačka utjeha“, zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније