Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 04. 2013. 20:04   >>  20:15 3

NAKON GLASANJA

Poruke Vujanovića, Lekića, Đukanovića

Nakon što su glasali, predsjednički kandidati Filip Vujanović i Miodrag Lekić dali su izjave medijima. Izjavu je nakon glasanja dao i premijer Milo Đukanović.

 

Vujanović: Pobijediću ubjedljivije nego ranije

 

Kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika Crne Gore Filip Vujanović, kazao je da je uvjeren da će njegova pobjeda biti ubjedljivija nego na prethodnim izborima.

Vujanović je, nakon glasanja u podgoričkoj Osnovnoj školi „Maksim Gorki“, kazao da je ubijeđen da će izborni dan proći u demokratskoj atmosferi, i da će to biti novi, snažan doprinos najvišim standardima demokratske zrelosti Crne Gore.

„Ubijeđen sam da će ova pobjeda biti veća nego prošlog puta, a podrška ovakvoj politici snažnija, da ćemo nastaviti s onim što je očekivanje naših građana, snažan ekonomski razvoj, da ćemo imati nove investuicije, obezbjediti uslove za nova zaposlenja, veće plate i penzije i veći kvalitet života građana“ kazao je Vujanović.

Na pitanje koja će mu biti prva odluka ako pobijedi na izborima, Vujanović je rekao da je to „poruka koju je već dao“.

„Da Crna Gora očekuje ekonomski razvoj, kako je bilo prvih godina nakon nezavisnosti, privući investicije, dovesti nove partnere, već započete investicije posebno na primorju nastaviti, imati nove investicije, posebno na sjeveru“, naveo je on.

Vujanović je kazao da je uvjeren da će Vlada tome biti posvećena.

 

 

Lekić: Glasaće za mene svi koji žele promjene

 

Većina građana u Crnoj Gori želi promjene, kazao je nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić i dodao da će zbog toga glasati za njega.

Lekić je nakon glasanja u Sportskom centru Morača u Podgorici, novinarima kazao da su u zrelim državama izbori trenutak istine i praznik demokratije.

„Priželjukujem dan kad će to biti kod nas, u pravom smislu te riječi. Bojim se da to još nije tako. Potpuno nepotrebno, zbog pojedinaca i grupa, toliko je neregularnosti da to kvari atmosferu demokratije u Crnoj Gori, ali ne želim o tome danas da posebno govorim“, rekao je Lekić.

Lekić kaže da je u prethodnom periodu izložio program, ideje i principe i da će, ukoliko mu građani ukažu povjerenje „sigurno, na najiskreniji način, ispuniti obećanja“.

„Na građanima je da odluče“, rekao je Lekić.

Lekić vjeruje da građani priželjukuju promjene i zbog toga oče da će glasati za njega.

 

 

Đukanović: izbori fer i demokratski

 

Premijer Milo Đukanović je novinarima, nakon glasanja u Osnovnoj školi „Savo Pejanović“ u Podgorici kazao da će izbori potvrditi demokratsku i građansku zrelost Crne Gore i obezbijediti da se učvrsti stabilnost kao pretpostavku daljeg demokratskog i eknomskog razvoja.

Zbog toga, kako je kazao, očekuje da Crna Gora dobije relevantne ocjene od svih međunarodnih partnera.

„Kao rezultat svega toga, očekujem da Crna Gora nastavi da potvrđuje svoj respektabilan rejting kao država demokratskih izbora i rastuće, dinamične demokratije“, rekao je Đukanović novinarima.

Đukanović je kazao da na izborima učestvuju svi u namjeri da pobijede.

Na predsjedničim izborima, kao i na parlamentarnim, kako je kayao, došlo je do „integracije ideološki vrlo šarolikih opozicionih struktura na platformi protiv aktuelne vlasti“.

„Prosto ne vjerujem u to da se na platformi protiv vlasti, sa zaboravom na osnovna programska opredjeljenja, može animirati dovoljan broj birača, ali nije moje da dajem uputstva opoziciji“, rekao je Đukanović.

Dodao je da su Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri spremni da se suoče sa demokratskom voljom građana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније