Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2015. 18:46 >> 18:41

BOJKOT SJEDNICE

DPS Budve: Opozicija neodgovorna

Nastavak 14. i 15. redovne sjednice SO Budva trebalo je da bude održan danas, ali se to nije desilo uslijed bojkota opozicionih odbornika koji su, iako uredno prisutni na početku nastavka 15. sjednice, napustili skupštinsku salu.

Na taj način nije obezbjeđen kvorum potreban za nastavak rada, jer je par odbornika iz vladajuće koalicije bilo odsutno zbog zdravstvenih i porodičnih problema, kazao je predsjednik kluba odbornika DPS-a Srđa Popović.

"O ovom nedemokratskom potezu i neodgovornom odnosu opozicije prema građanima Budve najbolje govori činjenica da je na Dnevnom redu 15. zasijedanja bilo niz tačaka koje se odnose na poslovanje gradskih preduzeća, značajnih za neposredni život i funkcionisanje kako stanovnika, tako i mnogobrojnih turista koji u ljetnjim mjesecima borave u našem gradu", rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, svojim neprisustvom sjednici opozicioni odbornici iznevjerili su i svoje predstavnike u upravnim odborima ovih preduzeća, one koji su korektno i profesionalno, po većini predloženih stavki davali saglasnost na Programe rada i Finansijske planove za DOO Komunalno, DOO Parking servis, DOO Pogrebne usluge, DOO Mediteran reklame i Turističku organizaciju Budve.

"Uz svu zahvalnost predstavnicima opozicije na dosadašnjem objektivnom radu u upravljačkim strukturama navedenih preduzeća, današnji potez njihovih partijskih kolega navodi nas da ozbiljno razmislimo o tome da li je potrebno uopšte da ubuduće u glavnim tijelima opštinskih preduzeća budu predstavnici opozicionih stranaka, koji sigurni smo, na izborima nisu birani da ne učestvuju u radu lokalnog parlamenta. Nadamo se da će nastavak ovih sjednica u vremenu pred nama pokazati malo više političke odgovornosti i ozbiljnosti, kao i poštovanja institucije Skupštine, a prije svega poštovanja građana Budve", poručio je Popović.

 

(Portal Analitika)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније