Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 04. 2013. 22:19 >> 08:21
10

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

FOTO: Lekić - Narod željan odgovorne vlasti

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić kazao je večeras da Filip Vujanović nema njemu šta da oprašta. Neka on oprosti Ranku Krivokapiću koji je rekao sve što je rekao o njemu i čija stranka ne učestvuje u kampanji.

Na predizbornom skupu u staroj zgradi Vlade, u Podgorici, Lekić je kazao da se kandidovao da bude predsjednik svih građana. Kazao je da će, u slučaju izborne pobjede, biti čuvar Ustava, da će se boriti za pravnu državu. Crna Gora konačno treba da prestane da bude besudna zemlja, da postane pravna država, kazao je Lekić.

Lekić je ponovio da će biti samostalan u obavljanju predsjedničke funkcije i da će poštovati podjelu vlasti. Kohabitacija, kazao je Lekić, podrazumijeva saradnju sa svim institucijama i sa svima koji žele dobro Crnoj Gori. On smatra da bi „kohabitacija pokazala zrelost Crne Gore i da bi tu situaciju pozdravila ukupna međunarodna javnost“.

Jedino čemu će se suprotstavljati, i javno i kroz institucije, biće korupcija i organizovani kriminal, reagovaće i komentarisaće sve javne pojave.

Lekić, kako je kazao, jedino želi da pokvari idilu vlasti koja se otuđila od naroda.  On želi da se vlast preuzme, ali ne da bi se samo zauzela. Želi da pokaže da vlast može biti odgovorna, jer, smatra da je „narod željan odgovorne vlasti“.

Lekić će se, kako je kazao, boriti da Crna Gora postane ujedinjena. „Malo nas je i moramo naći način da se povežemo“.

Obećao je da će, u slučaju pobjede, osloboditi instituciju predsjednika države, instituciju Državnog tužioca i sve institucije koje Crnu Goru treba da učine pravnom državom. 

 

 

Nevenka Ćirović, TVCG

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније