Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 04. 2013. 18:35 >> 18:38

AFERA „SNIMAK“

Pajović: Bez političke volje za utvrđivanje odgovornosti

Evidentno je nepostojanje političke volje za utvrđivanje političke odgovornosti aktera afere “Snimak”, koje se ogleda u dosad (ne)učinjenim koracima tužilaštva i vladajuće stranke čiji su funkcioneri učestvovali u zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, kazao je predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović u razgovoru sa šefom delegacije EU za Crnu Goru Mitjom Drobničem. Pajović smatra da je bilo dovoljno vremena da državni tužilac reaguje povodom ovog slučaja kršenja Ustava i zakona.

Kako je Portalu RTCG saopšteno iz Pozitivne Crne Gore, glavna tema sastanka bila je afera “Snimak” i pokretanje parlamentarne  istrage o ovom slučaju.

Pajović je sagovornika upoznao, kako se navodi u saopštenju, sa trenutnim statusom rasprave o ovom pitanju u Skupštini Crne Gore, ukazujući da je prioritet pokretanje parlamentarne istrage, kao najefikasnijeg modela istrage u ovakvom slučaju.

Pajović je, takođe, predočio posvećenost Pozitivne Crne Gore procesuiranju učesnika afere Snimak, jer bi pokretanje tužilačke istrage i konkretni rezultati stvorili dobre osnove za dugoročnu demokratizaciju crnogorskog društva.

Ukazao je na neophodnost da se zloupotrebe državnih resursa i procesuiraju, jer su dokazi koji su predstavljeni u okviru afere “Snimak” neoborivi za sve sem za tužilaštvo, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније