Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 02. 2013. 17:17   >>  17:35

ZA KAMPANJU 400.000

Predsjednički izbori koštaće 1.200.000 eura

Predsjednički izbori koštaće Crnu Goru oko milion i dvije stotine hiljada eura, od čega je 800 hiljada predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 za izbornu kampanju. Postoje precizno definisani zakonski uslovi koji određuju na koliko novca ko od kandidata može da računa.

 



U štabovima uvjeravaju da će baš njima pripasti pobjedničkih 200.000 eura, ali kažu da ne bi odbili ni donatore. Kako god prikupili novac, za njegovo trošenje moraće da podnesu izvještaje. Ministarstvo finansija i Državna izborna komisija spremni su za reviziju, a kandidate podsjećaju da prekršioce čeka kazna.

“Pošto smo sigurni u pobjedu našeg predsedničkog kandidata, logično je da najviše novca iz budžeta pripadne našem kandidatu. Trudićemo se da što manje novca potrošimo na politički marketing, a da se mnogo više skoncentrišemo na terensku kampanju koja je jeftinija i efektnija u cilju pobjede našeg predsjedničkog kandidata”, kazao je za RTCG portparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović.

Poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović ističe da DF planira skromnu kampanju koja priliči njihovom predsjedničkom kandidatu Miodragu Lekiću.

“Želimo u ovo vrijeme teškog življenja da se ne razmećemo, a čini mi se i da možemo da ne bismo to radili”, rekao je Danilović.

Nebojša Nikčević iz Pravedne Crne Gore navodi da se ta partija najmanje bavila time koliko će novca dobiti iz budžeta.

“Nama je bitno da završimo kampanju, da je naš kandidat ubjedljivo bolji od drugih. Naša priča i naše ideje su superiorne”, naglašava Nikčević.

Marija Radenović, portparolka Ministarstva finansija kaže da nema nikakve bojazni da će interni revizori svoj posao obaviti profesionalno i objektivno.

Predsjednik Državne izborne komisije Ivan Kalezić podsjeća na iskustvo iz 2008. godine, kada su održani posljednji predsjednički izbori i kada su svi predsjednički kandidati blagovremeno dostavili izvještaje o utrošku sredstava za izbornu kampanju.

“Mislim da će se svi pridržavati zakona i da nećemo dolaziti u situaciju da podnosimo prekršajne prijave protiv nekoga”, kazao je Kalezić za Dnevnik RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније