Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 04. 2013. 10:10 >> 10:34
19

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Bešić: Lekić relativni pobjednik TV duela

Politički analitičar Miloš Bešić kazao je da se, iako su pitanja već dostavljena predsjedničkim kandidatima, u petak može očekivati vrlo oštra retorika.

TV duel predsjedničkih kandidata Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića održaće se u petak u 20 sati, na Televiziji Crne Gore.

„Ne očekujem mirnu utakmicu, već poprilične tenzije, imajući u vidu činjenicu da su i jedna i druga strana gro svoje kampanje organizovali na način da bude negativna. Dakle, više su govorili loše o svom protivniku nego što su govorili dobro o sebi, u smislu kvalitativne ponude. Vrlo je vjerovatno da će tu biti neprijatnih tema, ali ne očekujem visok tonalitet u smislu diskusije. Očekujem da argumenti budu prilično snažni i uporeni na narušavanje integriteta protivkandidata“, kazao je Bešić za Antenu M.

Bešić najavljuje i, uslovno, pobjednika duela.

„Očekujem da će u tom duelu gospodin Lekić biti relativni pobjednik. Kada kažem „relativni“, tada mislim na pojamni dio, pri čemu će u komunikacijskom odigrati egal utakmicu, fudbalski rečeno 1:1“, dodao je Bešić.

Na pitanje, koliko dueli mogu da promijene mišljenja glasača i, eventualno, utiču na izbor onih koji se još nijesu odlučili za koga će glasati, Bešić odgovara da je, prema istraživanjima, u vođstvu kandidat DPS-a, ali da duel može promijeniti statistiku.

„Ta razlika nije nedostižna. Ono što naša praksa, ali i uopšte praksa TV duela pokazuje, jeste da duel može da preokrene stvari, jer je to jednostavno dijalog „jedan na jedan“. Od Niksona i Kenedija znamo da TV dueli mogu da budu prekretnica u samim izborima, tako da je moguće da će duel imati specifičnu težinu... Moguće je da dođe do promjene redosljeda između dva kandidata, ali je isto tako izvjesno da gospodin Vujanović u ovom trenutku ima prednost“, zaključio je Bešić.

Sučeljavanje dva kandidata trajaće dva sata, u skladu sa ranije utvrđenim pravilima. Danas će biti obavljeno i žrijebanje za TV duel.

Urednik i voditelj sučeljavanja predsjedničkih kandidata biće novinar Andrija Nikolić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније