Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 04. 2013. 13:06   >>  03. 04. 2013. 09:12 2

ZAKONODAVNI ODBOR

VIDEO: Nije prošao predlog opozicije

Zakonodavni Odbor Skupštine nije usvojio predlog predstavnika opozicije da se formira parlamentarna istraga i anketni odbor za aferu Snimak.

Za predlog opozicije glasalo je pet članova Odbora, dok je pet bilo uzdržano.

Za pokretanje istrage glasali su četiri poslanika opozicije i predstavnik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović, dok su članovi Odbora iz Demokratske partije socijalista bili uzdržani.

 

 

Odbor je ocijenio da je konzularna konvencija između Crne Gore i Srbije, kojom se uspostavlja normativno-pravni okvir bilateralne saradnje u toj oblasti, u skladu sa zakonom.

Konvencija će, kako se navodi, dodatno unaprijediti međusobne odnose i i konzularnu saradnju i doprinijeti efikasnijoj i potpunijoj zaštiti prava i interesa građana Crne Gore i Srbije.

»Regionalna saradnja i na tome zasnovana izgradnja bliskih odnosa sa Srbijom predstavlja jedan od prioriteta crnogorske vanjske politike, imajući u vidu istorijske, kulturne i ekonomske veze koje dvije države dijele, kao i zajedničke evropske ciljeve«, navedeno je u obrazloženju Konvencije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније